Par abortiem – Izlaidums № 3, 2014 gada

Ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas

Metropolīta Aleksandra svētību

NIKOLAJA VĒSTNESIS 

SVĒTĀ NIKOLAJA JŪRAS KATEDRĀLES

Par abortiem

Kad Hērods redzēja, ka gudrie viņu piekrāpuši,
tad viņš ļoti apskaitās, aizsūtīja un lika apkaut visus bērnus Bētlemē
un visā viņas apkārtnē divi gadi vecus un jaunākus
pēc tā laika, ko viņš no gudrajiem bija izzinājis.
(Mt. 2:16)

Šodien daudzi cilvēki, īpaši ārsti, saprot, ka aborts ir slepkavība. Taču nevainīgo zīdaiņu asinis turpina līt.

Minēsim fragmentu no stareca Jefrema Filofeja klostera igumena Atona kalnā sarunas. 

Šodien uz zemes tiek izliets daudz asiņu un ļoti daudz nevainīgu asiņu, kas ir tīrākas kā Ābela asinis- tās ir nogalināto zīdaiņu, tās ir nevainīgo zīdaiņu, neaizsargātu būtņu asinis, kuras izlej pašas mātes!

Visas slimnīcas un dzemdību nami ir pārvērtušies par Heroda slaktiņu. Miljoni un miljoni zīdaiņu visā pasaulē tiek atrasti izmesti atkritumu tvertnēs un kanalizācijā- pat kaķēnus tā neizsviež. Kādā filmā ir redzams kā slepkava- ārsts- akušieris nogalina zīdaini dzemdē, bet pēc tam ar speciālu rīku sašķaida bērniņa galviņu un izvelk no mātes ķermeņa. Māte neko no tā neredz, pieceļas no krēsla un mierīgi iet mājās.

Dažas dienas atpakaļ manās rokās nonāca kāda ārsta publikācija, es gribētu jums to nolasīt, lai jūs redzētu, kas ir aborts no zinātniskā viedokļa. Raksts saucas “Pēdējais sitiens” Es jums to nolasīšu pilnībā.

Pēc preses ziņām tiek gatavots pieņemšanai likumprojekts, kas atļautu abortus. Šis likumprojekts būs pats noziedzīgākais no visiem, kādus jebkad ir pieņēmis Grieķijas Parlaments. Grieķiem brīdī, kad ir apdraudēta pati mūsu tautas kā nācijas eksistence, tas būs pēdējais trieciens. Diemžēl noziegums iegūst likuma statusu. Bet pirms vēl deputātu kungi nobalsos par šī likumprojekta pieņemšanu, mums gribētos iesniegt divus priekšlikumus:

  • Lai viņi visi paskatītos filmu ar nosaukumu “Klusais kliedziens”. Šeit ar

ultraskaņas palīdzību ir uzņemts viens no abortiem. Briesmīgs skats… Kad nogalināšanas rīki iekļūst dzemdē, embrijs jūt sveša ķermeņa klātbūtni un sāk pretoties, izdarot asas kustības. Sirdsdarbības biežums no normāla 140 sitieni minūtē pieaug līdz 200. Brīdī, kad ķirurģiskais rīks pieskaras embrijam, notiek kaut kas neiedomājami briesmīgs! Embrijs atver muti bez skaņas kliedzienam un mirst!!! Ārsts akušieris- ginekologs, kurš filmēja (tiek minēts viņas uzvārds) un kurš kopš 1949. gada līdz šim ir izdarījis 10 000 abortus, ieraugot šo briesmīgo skatu, neko līdzīgu viņš līdz šim nebija redzējis un nevarēja iedomāties, nolēma ne tikai turpmāk abortus netaisīt, bet cīnīties par to aizliegšanu.

           Ja deputātu kungi paskatīsies šo filmu, tad, domājams, viņi dos priekšroku, lai viņiem nocērt roku, nevis nobalsos par šo likumu.

2)Mūsu otrs priekšlikums ir sekojošs:

Lai deputātu kungi parūpējas, lai šo filmu parādītu pa televizoru un grieķu tauta ieraudzītu un

 saprastu, ka Grieķijā katru gadu tiek izdarīti 300000 aborti- tās nav vienkāršas ķirurģiskas operācijas, bet 300000 likumīgi noziegumi, ja šī likumprojekta pieņemšana netiks atcelta, tad šo neaizsargāto būtņu asinis kā jūra pārklās un iznīcinās Grieķiju. Un tad daudzskaitlīgie mūsu Dzimtenes ienaidnieki ar lieliem burtiem uzrakstīs: “Grieķijas vairāk nav”. Šis uzraksts ienaidniekiem izsauks noziedzīgu prieku, bet īstenajiem pareizticīgajiem grieķiem- sāpes un kaunu.

Tagad apskatīsim, kāda šajā jautājumā ir grieķu sieviešu- demokrāšu pozīcija. Eksistē sieviešu demokrātiskās organizācijas. Tās ir ieplānojušas pasākumu sēriju, no kuriem viens ar devīzi “Kādēļ nepieciešams ar likumu aizsargāt abortus” jau ir noticis. Demokrātes pieprasa ar likumu aizsargāt abortus un izdevumus par to veikšanu segt no valsts apdrošināšanas fondu līdzekļiem. Tā būs jauna nasta valsts budžetam, bet tas nozīmē, ka tas gulsies uz nodokļu maksātāju pleciem. Viņas pieprasa organizēt plašu pretieņemšanas līdzekļu propogandas kampaņu, tas ir bez sirdsapziņas pārmetumiem un bez kauna sajūtas propogandēt slepkavības, it kā būtu sarunājušas iznīcināt mūsu daudzu gadsimtu seno tautu. Pieprasa ieviest dzimumaudzināšanas mācību priekšmetu mācību iestāžu programmās, pēc visa spriežot, lai jau kopš skolas sola atmodinātu bērnu interesi par šo jautājumu vai lai agrāk “atvērtu bērniem acis” un palīdzētu it kā izbēgt no nevajadzīgām problēmām, bet patiesībā viss notiks pretēji. Pieprasa veikt izskaidrojošo darbu masu informācijas līdzekļos un tiesu orgānos. Tādēļ, lai sabiedrisko viedokli novirzītu no veselīgas pozīcijas, izkropļot izpratnes un attieksmes kritērijus par šo kauna lietu, lai ļaunums ne tikai nebūtu sodāms, bet pat tiktu atbalstīts. Visbeidzot, pieprasa visā Grieķijas teritorijā izveidot ģimenes plānošanas centrus, kur viena no darbības pusēm būtu īstenot dzīvē visu iepriekš teikto, citiem vārdiem sakot, visiem uzspiest šīs sieviešu grupiņas uzskatus”. 

Mēs neko nepieliksim klāt, tikai uzdosim šīm sievietēm, kuras pēc visa spriežot ir aizmirsušas savu sūtību, kuras cenšas izgrūst no ķermeņa to svēto, ko tur ir iestādījis Dievs,  vienu jautājumu: vai jūsu “demokrātiskās” prasības ir cilvēcīgas? Smagi ir redzēt šo lejupslīdi, šo uzskatu izkropļošanu. Redzat, cik briesmīgs ir aborts, kāds tas ir liels noziegums! Tas ir jāizbeidz. Nevainīgām būtnēm nav jāmirst tik briesmīgā veidā tikai tādēļ, ka kāds uzskata, ka nevar atļauties sev citu bērnu. Mēs paši lemjam Dieva vietā? Nosakām- varam vai nē izaudzināt bērnus, ko mums ir devis Dievs? Lemjam Dieva vietā, ko Viņam darīt?.. 

Šie noziegumi sāk ieņemt pašus draudošākos mērogus. Sievietēm, visbeidzot, ir jāsaprot visas šīs šausmas, jācīnās, jāaptur tie, kuri pēc sātana iedarbības taisās to darīt, jo parasti to dara vai nu aiz nezināšanas vai ārēju spēku iedarbības rezultātā, vai iekšēja apjukuma dēļ. Galvenais līdzdalībnieks šeit ir sātans, viņš piedāvā nepamatotus attaisnojumus- līdzekļu trūkumu, slimības, vīra prasības un, no otras puses, it kā nezināšanu,- tieši šo visu izmanto sātans un ar panākumiem piedabū mātes uz šo traģisko grēku.

Es nezinu, vai jūs zināt, ka šie bērni, aizmetņi, pēc aborta neiet uz nebūtību. Katrs embrijs jau ir pilnvērtīgs cilvēks ar dvēseli. Šie bērni turpina dzīvot Citā pasaulē un no tiem Debesīs jau ir izveidots daudzmiljonu karaspēks. Un visi viņi kliedz uz Dievu par to, ka ir tikuši nevainīgi nogalināti, ka nav saņēmusi Svētās Kristības un nav kļuvusi par pareizticīgiem kristiešiem. Uz ko gulstas vaina par to? Var pat neteikt uz ko, tāpat tas ir skaidrs. Dievam šai asinsizliešanai ir viens nosaukums- “noziegums”! Un ar ko šīs asinis var atmazgāt? Ar ko nomazgājas netīrumi? Ar ūdeni, ar tīru ūdeni. Tātad arī šeit ir nepieciešams, lai ūdens tecētu no diviem neizsmeļamiem avotiem, bet divi neizsmeļami avoti ir acis. Iekšējai grēku nožēlai ir jāparādās kā neizsīkstošam asaru avotam, un tā līdz dzīves beigām…

O grāmatas Искусство спасения. Беседы.  Том первый. Старец Ефрем, игумен монастыря

 Филофей на Святой Горе. Изд. дом « Святая Гора» м. 2012.